Az AliExpress a világ egyik legnagyobb online értékesítési platformjává vált. Ez a kínai üzlet háromszor annyit ad el, mint az Amazon és az eBay együttvéve, és sok országban a legjobb vásárlási platformként jelentkezik.

Biztonságos ezen a kínai oldalon vásárolni?

Hozzád hasonló emberek milliói vásárolnak az AliExpressen. Egy dolgot azonban világossá kell tenni: a valóságban az AliExpress nem egy online bolt, hanem egy közvetítőként tevékenykedő platform, amely több ezer eladót és több millió vásárlót hoz össze. Mivel valódi magyar fordítása nincs, ezért más megoldáshoz kell folyamodni vásárláskor. Szerencsére van lehetőség az Aliexpress-t magyarul használni.

Ezért az AliExpresses vásárláson gondolkodsz, nagyon fontos kérdésekről nem szabad megfeledkezni. Ide tartozik annak ellenőrzése, hogy az eladók betartják-e az előírt szabályokat, a vevő védelme fenn áll-e probléma esetén, a pénz visszatartása mindaddig, amíg vissza nem igazolják a termék átvételét, valamint a vevő és az eladó közötti bármilyen probléma megoldása. Az AliExpress valóban nem tolerálja az eladókat, akik nem tartják be a szabályokat, és megbüntetik őket azzal, hogy bezárják üzleteiket és kitiltják őket a platformról.

Hogyan lehet azonosítani a megbízható eladókat

Mint korábban említettük, az AliExpress egy platform, amely közvetít a vevő és az eladó között, ezért az eladó felelős azért, hogy a megrendelést helyesen szállítsák, és hogy a termék megfeleljen a termékleírásban ígérteknek. Ezért nagyon fontos megbízható vevőt találni. Meg kell ítélnünk, hogy az eladó rendelkezik-e a legjobb termékekkel és jó hírnévvel. Ezt az alábbi lépések követésével teheted meg:

Keresd meg az eladó értékelését, amely az oldal bal felső sarkában található. Érmek (jó hírnév), gyémántok (nagyon jó hírnevek) vagy koronák (kiváló hírnév) jelennek meg. Ha rákattintasz ezekre az értékelésekre, láthatod az eladó értékeléseit a „Leírt termék”, a „Kommunikáció” és a „Szállítási sebesség” kategóriában. Ha az értékelések zöldek, az azt jelenti, hogy meghaladják az AliExpress átlagát. Az ellenkezője igaz, ha vörösek. Ne feledd, hogy ezeket az értékeléseket az AliExpress terjeszti a többi vásárló által az eladónak adott vélemények alapján, így sem az AliExpress, sem az eladó nem változtathatja meg őket.

  • A második lépés a fogyasztók értékelésének és észrevételeinek tanulmányozása. Ez jól jelzi a termék minőségét és a vásárlók általános elégedettségét. Információt kapunk a szállítási időről és arról is, hogy a termék valóban megfelel-e az eladó által leírtaknak.
  • Ha szeretnénk, megnézhetjük azt is, hogy hány vásárló vásárolta meg ezt a terméket az eladótól. Ha elég sok eladás történt, és a fogyasztói értékelések magasak (a csillagok és a százalék), biztosak lehetünk abban, hogy ez megbízható eladó.
  • Valahányszor kétségeink vannak (bármilyen kicsi is), a legjobb az, ha közvetlenül kapcsolatba lépünk az eladóval, hogy elhárítsuk ezt a kétséget. Megkérdezhetjük tőle a termék hitelességét, megkérdezhetjük, hogy a logó helyes-e, vagy kérhetünk tőle valódi fényképeket. Röviden, ha kétségeink vannak, nagyon fontos, hogy ne féljünk kérdezni. Így elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket, amikor a termék hazaérkezik.

Tehát nem olyan nehéz megbízható eladót találni.

Author