Új autót szeretnél vásárolni, új konyhát, ingatlant vagy valami mást, és kölcsönt vennél igénybe? Akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi tippeket, hogy sikeresen kaphass olcsó hitelt.

A hitel vagy kölcsön felvételét nem szabad félvállról venni. Sokkal inkább érdemes óvatosnak lenni a kölcsön megtervezésekor és a finanszírozási partner kiválasztásánál.

12 tipp, amelyek segítenek megkapni a kívánt hitelt

Ha gondosan követed az alábbi 12 tippet, jó esélyed van rá, hogy hitelt kapj.

1. Valóban szükséged van hitelre?

Mind emlékszünk még a devizahiteles válságra. A hitelek túlnyomó többsége (több mint 90 százalék) megfelelően visszafizetésre került. Mindazonáltal rengetegen küzdenek még mindig a lakásaikért.

Alaposan meg kell gondolni, hogy tényleg hitelt kívánsz-e felvenni. Ha szükséged van egy új autóra vagy csak el akarsz menni nyaralni, a takarékoskodás ésszerűbb módja annak, hogy elérd a céljaidat.

2. Hitelképesség ellenőrzése

A hitelfelvételnek van néhány alapfeltétele:

  • magyarországi állandó lakcímmel rendelkezel (néhány bank ettől eltekint),
  • 18 életévet betöltötted,
  • rendszeres jövedelmet tudsz igazolni.

Emellett a hitelképesség és a lehetséges biztosítékok is fontos szerepet játszanak a hitelezésben.

3. Számítsd ki a pontos finanszírozási igényt

Gondosan vizsgáld meg, mennyire költséges a projekted, és milyen erőforrásokat (például megtakarításokat) használhatsz hozzá. Nem érdemes több hitelt felvenni, mint amennyire tényleg szükséged van. Ha viszont alábecsülöd a hitelilgényt, később sokkal többe erülhet a pótlása.

4. Piaci áttekintés

Tudd meg, milyenek a hitelek jelenlegi piaci árai. Egy rövid online keresés általában elegendő. Erre az információhoz szükséged van ahhoz, hogy az ezt követő tippeket alkalmazni tudd. Online összehasonlító portálok is segíthetnek ebben a lépésben.

 

A cikket folytatjuk.

Author